Programajánlat

A fogadóépületben váltott jeggyel, vonalkódos beléptető-rendszeren áthaladva közelíthetjük meg a kiállításokat. A kiállítások megtekintéséhez MP3 lejátszó (hanganyag) bérelhető.

 

A korabeli tárgyakban gazdag mezőgazdasági, néprajzi, szakoktatás-történeti kiállítások nem csak tartalmas információt biztosítanak, de emlékezetes élményt is nyújtanak. A kétszáz éves gazdasági épületek, a négyszintes barokk magtár, a szépen kialakított fafödémes istállók különös hangulatot sugároznak, egyedi hátteret szolgáltatnak a kiállításokhoz.

 

Kiállításainkat iskolai csoportoknak is ajánljuk, elősegítik az általános-, illetve középiskolai biológia, történelem, környezet-, nép- és honismeret tananyagok jobb megértését. A kiállításokhoz feladatlapok is igényelhetőek.

 

Kilenc állandó kiállítás, és minden szezonban új, időszaki kiállítások is várják a látogatókat.

 

A Majormúzeum kiállításait jól kiegészíti az élménygazdaság, hisz a bemutatókertekben a legfontosabb kertészeti, konyhakerti és szántóföldi termesztésű növényeket, a gazdasági udvarában a régi magyar háziállat fajtákat élőben is láthatjuk. A tájékozódást számos információs tábla,  berendezett vitrin segíti. Az élménygazdaság megtekintéséhez is bérelhető MP3 lejátszó, magyar / angol / német nyelvű hanganyag.

 

Az élménygazdaság egy foglalkoztató és pihenőkert is egyben, hisz számos játszó egység és hangulatos pihenőhely van kialakítva. Az élménygazdaság minden generáció számára ajánlható, jó program családoknak, iskolai csoportoknak egyaránt.

 

Élménygazdaság


Vissza a nyitóoldalra
Akadálymentes verzió