Programajánlat

A kiállítások megtekintéséhez MP3 lejátszó (hanganyag) bérelhető.

 

A korabeli tárgyakban gazdag mezőgazdasági, néprajzi, szakoktatás-történeti kiállítások nem csak tartalmas információt biztosítanak, de emlékezetes élményt is nyújtanak. A kétszáz éves gazdasági épületek, a négyszintes barokk magtár, a szépen kialakított fafödémes istállók különös hangulatot sugároznak, egyedi hátteret szolgáltatnak a kiállításokhoz.

 

Kiállításainkat iskolai csoportoknak is ajánljuk, elősegítik az általános-, illetve középiskolai biológia, történelem, környezet-, nép- és honismeret tananyagok jobb megértését. A kiállításokhoz feladatlapok is igényelhetőek.

 

Kilenc állandó kiállítás, és minden szezonban új, időszaki kiállítások is várják a látogatókat.

 

A Majormúzeum kiállításait jól kiegészíti az élménygazdaság, hiszen a bemutatókertekben a legfontosabb kertészeti, konyhakerti és szántóföldi termesztésű növényeket, a gazdasági udvarban a régi magyar háziállat fajtákat élőben is láthatjuk. A tájékozódást számos információs tábla,  berendezett vitrin segíti. Az élménygazdaság megtekintéséhez is bérelhető MP3 lejátszó, magyar / angol / német nyelvű hanganyag.

 

Az élménygazdaság egy foglalkoztató és pihenőkert is egyben; számos játszó egység és hangulatos pihenőhely van kialakítva. Az élménygazdaság minden generáció számára ajánlható, jó program családoknak, iskolai csoportoknak egyaránt.

 

Élménygazdaság


Vissza a nyitóoldalra
Akadálymentes verzió