Osztálykirándulás ajánlat

 

A major ideális helyszín osztálykirándulások számára.

 

Változatos témájú múltidéző kiállításaink mellett az Élménygazdaság 1,2 ha-os kertje az önfeledt játékra is lehetőséget biztosít.

A Georgikon egykori gyümölcsöskertjének helyén található bemutatókertben fűszer- és gyógynövénykert, gyümölcsös és egy lugaspihenő is található. Ez utóbbi kiválóan alkalmas tízórai vagy uzsonna elfogyasztására, szőlő árnyékolta asztalai mellett az egész osztály helyet tud foglalni. 

A pajtában a gyerekek mászókötelekről, mászórudakról vagy bordásfalakról ugorhatnak a puha szénába, egyensúlyozhatnak gólyalábon, gerendán, meglovagolhatják a hordót, kipróbálhatják a mocsárjárót, kiskocsin tolhatják társaikat.

 

A gazdaság magába foglal egy háziállatokkal benépesített állatparkot, ahol lehetőség nyílik az állatok etetésére, simogatására is.

 

Tavaly óta egy csúszdával csábító látványmalom is tovább színesíti az Élménygazdaság interaktivitását.

A Malomjátszó kiépítésével és a Festetics közösségi tér foglalkoztatótermének megújulásával, valamint az egykori cselédlakások helyén nyílt kiállítóterek megnyitásával lehetőség nyílt arra, hogy gyermekek és felnőttek közösen vegyenek részt az „Őröld meg a búzád, süsd meg a kenyered” programon.

Ez a program a félévente változó múzeumpedagógiai kínálatunkban kiemelt foglalkozás, melynek során a gyermekek autentikus környezetben kísérhetik végig a gabona elvetésétől a kenyér születéséig tartó utat. A látogatók kipróbálhatják a gabonafeldolgozás kezdeti fázisának, a búza őrlésnek kézi és gépi módjait, a Festetics közösségi térben pedig megtapasztalhatják a tradicionális kenyérdagasztás és sütés közösségi élményét, a program végén elfogyaszthatják kemencében sült saját cipójukat.

Az  „Őröld meg a búzád, süsd meg a kenyered” program osztályoknak, csoportoknak múzeumpedagógiai foglalkozás keretein belül kérhető a major nyitvatartási időszakában, április 1-től november 30-ig. 

A program a múzeum tradicionális rendezvényein rendszeresen meghirdetésre kerül, a családoknak jelenleg ezekben az időpontokban nyílik lehetősége a részvételre, de a jövőben ezt a foglalkozást tervezzük rendezvényektől függetlenül egész évben, meghatározozott időpontokban meghirdetni. 

Természetesen a csoportoknak a majorban töltött időszakban az aktuális idényjellegű foglalkozásokat is lehet választani, valamint tárlatvezetés igénylésére is lehetőség van, ez a szolgáltatás az egyéni vendég részére is biztosított.

 

Utazási kedvezmény

A csoportok 2024-ben is díjmentesen utazhatnak vonattal Keszthelyre, ha előzetesen leigazoljuk látogatásukat!

A MÁV-START Zrt. diákcsoportok múzeumlátogatásához tanítási időszakban ingyenes vasúti közlekedést biztosít az ország területén működő 
- általános iskola nappali tagozatos tanulóinak (beleértve a kisegítő gyógypedagógiai intézmények tanulóit) 
- valamennyi középfokú tanintézet nappali tagozatos tanulójának (beleértve a szakmunkásképző iskolákat, szakiskolákat, gimnáziumokat és szakközépiskolákat),
- minden tizedik tanuló után egy fő kísérőnek (pedagógus vagy szülő) csoportos utazás esetén

 

A vasúti utazási kedvezményhez szükséges nyilatkozat letöltése:

 

Máv fogadó nyilatkozat

 

 

Várjuk Önöket szeretettel!


20210601-173246.jpg

 

f2198976.jpg

 

IMG-20160520-103126.jpg

 

224309089-813049269405641-3460320871765562313-n-.jpg


Vissza a nyitóoldalra
Akadálymentes verzió