Kiállítóhelyünk elnyerte a Családbarát Múzeum címet

 

A „Családbarát Múzeum” címet a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ évente ítéli oda meghatározott szakmai kritériumrendszer és családbarát szemlélet szerint működő muzeális intézmények részére.

A díj átadására a Gödöllői Királyi Kastélyban megrendezett és online is közvetített 19. Országos Múzeumpedagógiai Évadnyitón került sor szeptember 27-én.

A Múzeumok Őszi Fesztiválja nyitányának is számító eseményen a Családbarát Múzeum elismerő címeket Dr. Beneda Attila családpolitikáért felelős helyettes államtitkártól öt hazai muzeális intézmény vehette át, köztük a keszthelyi Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely. Ezzel az elismeréssel immáron Zala megyében is van Családbarát múzeum címet viselő muzeális intézmény.

2021-ben már második alkalommal díjazták a családok minőségi időtöltésére kiemelt figyelmet fordító muzeális intézményeket.

A Családbarát Múzeum kritériumrendszert a Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ vezetésével dolgozta ki 2019-ben egy szakértői csoport. A kritériumrendszert olyan családokkal foglalkozó civil szervezetek is véleményezték, mint a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, az Egyszülős Központ, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom és a Fiatal Családosok Klubja.

 

getdata-3-.jpg


Vissza a nyitóoldalra
Akadálymentes verzió