Majorbéli Kaláka

Örömmel gondolunk vissza 2019-es Kaláka táborainkra


Alighogy bezárták kapuikat a keszthelyi és környékbeli általános iskolák, kíváncsi tekintettel, felszabadultan léptek be a Georgikon Majormúzeum ajtaján a táborozók, hogy maguk mögött hagyva a tanév fáradalmait, Kalákában töltsék a nyári szünet első hetét.

A reggeli órákban kissé megszeppent tekintetek hamar feloldódtak az alkotás örömében. A délelőtti kézműves foglalkozásokon fáradhatatlan, ügyes kezek munkája nyomán készültek agyagbohócok, szövött telefontokok, repülők, saját kézzel szedett levendulából illatzsákok, magképek, madáretetők, sófigurák, és folytathatnánk a sort tovább.

A múzeum kiállításainak felfedezését játékos feladatlapok kitöltése színesítette.

A várva várt élménygazdaságbeli szabad programokon a szekeret mindig húzta egy rátermett jelentkező és a kisnyulak se maradtak soha simogató kéz nélkül. A számháború komolyságát nézve valódi csatajelenetekbe képzelhettük magunkat.

A táborzáró feladatokból mindenki kivette a részét, igazi kalákában készült a cipó, vagy a gyümölcssaláta, mellyel délután a szülőket, testvéreket lehetett megvendégelni.

A záró ünnepségen a gyerekek büszkén mutatták a hét során készült műveiket, a szülők pedig meghatottan hallgatták a számukra összeállított zenés műsort.

A múzeum munkatársai is örömmel gondolnak vissza a 2019-es Kaláka táborokra, mosolyogva meséljük egymásnak, ahogy találkozva az egykori táborlakókkal ránk köszönnek a már ismerős, kedves arcok: „Nagyon jó volt a tábor, jövőre is jövünk ám!”


Vissza a nyitóoldalra
Akadálymentes verzió