Aktív pihenés

Múzeumunk az egész családnak ideális helyszín a tartalmas kikapcsolódáshoz. 

A korabeli tárgyakban gazdag mezőgazdasági, néprajzi, szakoktatás-történeti tárlatok nem csak tartalmas információt biztosítanak, de emlékezetes élményt is nyújtanak. A kétszáz éves gazdasági épületek, a négyszintes magtár, a szépen kialakított fafödémes istállók hangulatos, korabeli hátteret biztosítanak kiállításainknak.

A Georgikon egykori gyümölcsöskertjének helyén 2013-ban nyitotta meg kapuit az Élménygazdaság, amely nemcsak a hagyományos gazdálkodást mutatja, hanem teret ad aktív pihenésre és kikapcsolódásra is. A nagy terek alkalmasak az önfeledt játékra, a gyerekek számos játszóeszközzel tehetik próbára ügyességüket. Amíg a kicsik játszanak, a család felnőtt tagjai végigjárhatják tanösvényt, megismerhetik a legfontosabb kertészeti, konyhakerti és szántóföldi termesztésű növényeket, sétálhatnak a virágágyásokkal szegélyezett kertben, beszélgethetnek a lugas-pihenőben. A gazdasági udvarban lehetőség nyílik régi magyar háziállatok megfigyelésére, nyuszi simogatásra. A vendégekhez gyakran társul két elbűvölő pulikutyánk, Csöpi és Basa.

Születésnapokhoz, családi és baráti összejövetelekhez, piknikezéshez is ajánljuk múzeumunkat. Egész évben rendelkezésre áll egy rendezvényterem, szezonálisan pedig az Élménygazdaságban több helyszín is igénybe vehető. A játszópajta melletti kosárfonó szín és a kemencés-ház húsz férőhelyes nyitott épületek. A lugas-pihenő 60-100 fő részére kialakított, térburkolattal ellátott, szőlővel árnyékolt területrész padokkal és asztalokkal, amely nagyobb társaságoknak, munkahelyi tréningeknek is helyet biztosít. Az Élménygazdaság és az udvarok nagy füves területei csapatépítő helyszínnek is kiválóak lehetnek, ügyességi játékok, versenyek szervezésére alkalmasak. Minden helyszín egyéni igények szerint alakítható és dekorálható.

Bérelhtő helyszinek

Lehetőség van kemence és sütőhelyek használatára, akár bográcsban is elkészülhet a vendégváró étel.

A rendezvényigényeiket, kemencehasználatot, egyéni igényeket előzetesen a múzeumi adminisztrációval egyeztetni kell a 83/311-563 telefonszámon vagy a georgikon.major@mmgm.hu e-mail címen.


Vissza a nyitóoldalra
Akadálymentes verzió