Programajánló

 

Múzemunkat ajánljuk


családoknak,

mert nemre, korra való tekintet nélkül mindenki talál érdekeset múzeumunkban!

 

férfiaknak, műszaki érdeklődésűeknek,

mert gőzgépek, veterán traktorok, és más mezőgazdasági gépek, eszközök, szőlészeti-borászati és állattenyésztési kiállításaink, berendezett kovács-, bognár- és kádárműhelyeink is vannak.

 

lányoknak, asszonyoknak,

mert a hagyományos paraszti kultúra, a népi építészet, a korabeli kamrák és konyhák berendezése megismerhető, sok érdekesség megtudható a haszonnövényekről, a mezőgazdaság termékeiről.

 

gyermekeknek,

mert sok kalandos helyet ismerhettek meg, pince, padlás, kert sok titkot őriz, érdekesek a régi gépek és eszközök, az udvarokon lehet szaladgálni, az élménygazdaságban van állatsimogató, játszópajta, növénylabirintus és még sok érdekes játszóeszköz.

 

diákoknak,

mert sokkal élvezetesebb a múzeumlátogatás egy tanóránál, és mégis sokat megtudhattok történelemről, néphagyományról, a magyar mezőgazdaság hőskoráról, szemmel követhető a biológiai sokféleség, a kultúrnövények körének gazdagsága, és mint országos múzeum, a látogatásához  diákcsoportoknak a MÁV ingyenes utazást biztosít (a Majormúzeum előzetes leigazolásával!).

 

pedagógusoknak,

mert belépőjük ingyenes, kiváló háttéranyag áll rendelkezésre a tanórákhoz való felkészüléshez, alkalmas helyszín tanórák megtartására, a gazdag információs anyag szinte valamennyi tantárgyhoz jól kapcsolódik, a Georgikon az európai agrár-felsőoktatás bölcsője, az ország kiemelt emlékhelyei között számon tartott műemlék.

 

szakembereknek,

mert a Majormúzeum kiállításaiban bemutatott tárgyak a magyar mezőgazdaság gép- és eszközállományának ritkaságai, az információs anyagok részletesek, az élménygazdaságban a kultúrnövények széles köre tekinthető meg, az ismertetők korrektek, a bemutatott növények termesztési, felhasználási sajátosságai is szerepelnek.

 

Kiállításainkat ajánljuk, mert

 

… a korabeli tárgyakban gazdag mezőgazdasági, néprajzi, szakoktatás-történeti tárlatok nem csak tartalmas információt biztosítanak, de emlékezetes élményt is nyújtanak, a kétszáz éves gazdasági épületek, a négyszintes barokk magtár, a szépen kialakított fafödémes istállók hangulatos hátteret biztosítanak.

 

… elősegítik az általános-, illetve középiskolai biológia, történelem, környezet-, nép- és honismeret tananyagok jobb megértését.

 

… a kiállítási témaköröket több érintőképernyős egység információs anyaga is kiegészíti.

 

… iskolai csoportok a kiállított témakörökhöz kapcsolódóan feladatlapokat is igényelhetnek.

 

… a kiállítások megtekintéséhez MP3 lejátszó, magyar, angol, német nyelvű kiállításokat ismertető hanganyag bérelhető.

 

Kiállítások

 

 

Élménygazdaságunkat ajánljuk, mert

 

… egy foglalkoztató és pihenőkert is egyben, számos játszó egység és hangulatos pihenőhely van kialakítva.

 

… minden generáció számára, egyedül vagy családdal, iskolai vagy turistacsoporttal egyaránt tartalmas és szórakoztató program.

 

… a Majormúzeum kiállításait jól kiegészíti.

 

… a legfontosabb kertészeti, konyhakerti és szántóföldi termesztésű növényeket megismerteti.

 

… a gazdasági udvarában régi magyar háziállatokkal is találkozhat.

 

… a tájékozódást számos információs tábla és berendezett vitrin segíti.

 

… megtekintéséhez MP3 lejátszó, magyar / angol / német nyelvű ismertető hanganyag bérelhető.

 

 

Élménygazdaság

 

Múzeumpedagógiai programjainkat ajánljuk, mert 

 

 … a múzeum kilenc állandó kiállítása, élménygazdasága, foglalkoztató és játszóhelyei a foglalkozásokhoz olyan hátteret  biztosítanak, amelyek óvodás csoportok, általános és középiskolai tanulók, de a felsőoktatásban résztvevő hallgatók számára is tartalmas, hagyományos értékeinket megismertető programok összeállítását teszik lehetővé.

 

… kihelyezett tanórák megtartásában is segítünk, szívesen egyeztetünk előre a foglalkozások témáiról.

 

… megismertetjük a diákokat agrártörténetünk tárgyi emlékeivel, a hagyományos termesztési és termék-feldolgozási eljárásokkal, a majorsági gazdálkodás jellemzőivel, agrárszakoktatásunk történetével.

 

… az élménygazdaságban a legfontosabb haszonnövényekből bemutatókertek vannak kialakítva.

 

… a baromfiudvarban, állatsimogatóban háziállatokkal is találkozhatnak, tájékoztatást kapnak a régi magyar parlagi fajták tartásáról, részt vehetnek a takarmányok előkészítésében, az állatok etetésében.

 

… vakáció alatt ötnapos nyári tábort, Majorbéli kaláka foglalkozásokat szervezünk 7-12 éves gyermekeknek, a kézműves és múzeumi foglalkozások 9-13 óráig tartanak.

 

 

Múzeumpedagógia

 

 


Vissza a nyitóoldalra
Akadálymentes verzió